Pranayama, Yoga, Meditatie programma

Yoga, meditatie, pranayama zijn manieren om volledig aanwezig te zijn. Om jezelf te bevrijden van hoop en angst. Dit beoefen ik dagelijks en is wat ik met studenten en geïnteresseerden graag verder verken. Voel je van harte welkom mee te doen!

Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s).

Samatha betekent ‘kalm’ of ‘kalmte’ en is een van de concepten of technieken die vaak gebruikt worden in de leer en beschrijving van meditatie.

Pranayama is een term uit de yoga waarmee de beheersing van de ademhaling wordt bedoeld. Prana kan je vitale levensenergie noemen. De beoefening van pranayama heeft twee belangrijke doelen. Fysiek is dat: meer zuurstof in het bloed te brengen, waardoor er ook meer zuurstof naar de hersenen wordt aangevoerd. Mystiek hebben de pranayamatechnieken tot doel om prana te beheersen.

Ik zie ernaar uit, samen met jou, lichaam en geest verder te verkennen!

Advertisement